Indiškas prieskonių mišinys – karis, dažniausiai naudojamas ryžių ar daržovių patiekalams, bet taip pat puikiai tinka dėti ir į makaronus, sriubas, mėsos bei kitus patiekalus. Šis kario mišinys susideda iš ciberžolės, garstyčių, kalendos, pipirų, česnakų, čili ir imbiero.
Karčios ir šiek tiek gaižios ciberžolės gali padėti išvalyti kraują, kovoti su uždegiminiais procesais ar normalizuoti kepenų veiklą. Nudažydamos patiekalą ryškia spalva suteikia estetinį malonumą. Garstyčios gali padėti gerinti kraujotaką ir įveikti kosulį ar slogą bei padėti kovojantiems su viršsvoriu. Kalendra suteikia prieskonių mišiniui aštrų ir šiek tiek „šaldantį“ skonį, organizmui naudinga tuo, kad gali padėti lengviau suvirškinti maistą. Tuo tarpu juodieji ir čili pipirai ne tik suteikia patiekalui aštrumo, bet ir gali būti naudingi sergantiems antrojo tipo cukriniu diabetu, mat turi daug chromo. Česnakai gali padėti stiprinti imunitetą bei kovoti su bakterijomis. Galiausiai imbieras – gali padėti gerinti virškinimą ir kraujo apytakos darbą, mažinti vidurių užkietėjimą.