Falafeliai – tradicinis arabiškas patiekalas gaminamas iš avinžirnių, patiekiamas su rytietiška duona, vadinama pita, arba susuktas į lavašą. Falafelius taip pat tinka dėti į įvairias salotas (vietoj mėsos) arba valgyti vienus su daržovėmis, aštriais ar tahini padažais.
Paruošimas (16 vnt. falafelių): sumaišykite mišinį su 250 ml verdančio vandens ir palikite 15 minučių išbrinkti. Gerai išmaišykite ir drėgnomis rankomis suformuokite šaukštelio dydžio rutuliukus. Kepkite karštame aliejuje iki aukso rudos spalvos.
Sudėtinės dalys: malti avinžirniai*, avinžirnių miltai*, jūros druska, kmynai*, petražolės*, česnakai*, kalendra*, balti pipirai*.*sertifikuoti ekologiški ingredientai.Ekoligiškas produktas, sertifikuotas DE-EKO-007, Non-EU Agriculture.Maistinė vertė (100 g): energinė vertė: 1418 kJ / 338 kcal, riebalai: 6 g. (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 1.1 g.), angliavandeniai: 43 g. (iš kurių cukrų: 2.8 g.), skaidulos: 15 g, baltymai: 18 g, druska: 2.1 g.Laikyti sausoje bei vėsioje vietoje. Kilmės šalis: Vokietija.Gamintojas: Bauck GmbH, Vokietija.Platintojas: UAB Kuri kuria, M. Katkaus g. 5, Vilnius, Lietuva.