Dėl itin gausios ir naudingos sudėtis, moliūgų sėklas įtraukus į kasdieninę mityba, galite ne tik numesti svorio, bet ir pagerinti žarnyno veiklą, sustiprinti regėjimą, sveikatą ir imunitetą, o svarbiausia užkirsti kelią ypatingai pavojingoms ligoms, tokioms kaip vėžys ar diabetas.
Moliūgų sėklos, tai yra vienas svarbiausių betakarotino (stipraus antioksidanto) šaltinių, kurį nuolat vartojant galima išvengti tam tikrų vėžinių susirgimų. Taip pat šiose sėklose gausu cinko, kuris gali sustiprinti imunine sistemą, sumažinti infekcijų tikimybę ir gerina odos, plaukų bei nagų būklę. O vitaminas E esantis moliūgų sėklose gali sumažinti uždegiminius procesus bei pagerinti širdies ir kraujotakos veiklą.
Ekologiškos moliūgų sėklos yra rekomenduojamos rinktis kaip sveiką užkandį atskirai arba jomis papildyti savo įprastą mitybą. Ne tik papuoš jūsų patiekalus, bet ir suteiks daug maistingų medžiagų ir ypatingą skonį. Jas puikiai tiks dėti į košes, kokteilius, salotas, padažus, pagardus, užtepėles, kepinius (pyragus, duoną) ar bet kokius kitus patiekalus.