Moliūgų sėklos pasižymi didele nauda žmogaus sveikatai. Tai yra vienas svarbiausių betakarotino šaltinių. O Beta karotenas yra galingas antioksidantas, kurį nuolat vartojant galima išvengti tam tikrų vėžinių susirgimų. Taip pat moliūgų sėklose gausu cinko, kuris stiprina bendrą imunine sistemą, sumažina infekcijų tikimybę ir gerina odos, plaukų ir nagų būklę. O vitaminas E, veikia kaip antioksidantas, mažina organizme uždegiminius procesus, taip pat gerina odos būklę, širdies ir kraujotakos veiklą.
Moliūgų sėklų išskirtinumas tas, kad tai užkandis tinkantis, net sergantiems diabetu. Jose yra nikotino rūgšties ir D-chiro inozitolio, o, pasak specialistų, šie ingredientai gali padėti palaikyti sveiką cukraus kiekį kraujyje.
Be to, Moliūgų sėklose yra fitoestrogenų, kurie įprastai yra randami augaluose, tačiau jų poveikis panašus į žmogaus organizme randamus estrogenus, todėl sakoma, kad šios sėklos gali skatinti potenciją ar apsaugoti nuo prostatos negalavimų.
Šiose sėklose esantis triptofanas ir L-triptofanas yra atsakingi už gerą miegą ir sveiką psichiką. O vitaminų A, E, beta karotino, liuteinas ir zeaksantinas – tai junginiai, stiprinantys ir gerinantys akių veiklą ir regėjimą.
Dėl itin gausios ir naudingos sudėtis, moliūgų sėklas įtraukus į kasdieninę mityba, galite ne tik numesti svorio, bet ir pagerinti žarnyno veiklą, sustiprinti regėjimą, sveikatą ir imunitetą, o svarbiausia užkirsti kelią ypatingai pavojingoms ligoms, tokioms kaip vėžys ar diabetas.
Moliūgų sėklos yra rekomenduojamos rinktis kaip sveiką užkandį atskirai arba jomis papildyti savo įprastą mitybą. Jas puikiai tiks dėti į košes, kokteilius, salotas, padažus, pagardus, užtepėles, kepinius (pyragus, duoną) ar bet kokius kitus patiekalus.
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 8,5 g;
- iš kurių cukrų: 1,3 g;