Pistacijų riešutai, tai skanus, sveikas ir maistingas užkandis, tinkantis visiems besirūpinantiems savo sveikata. Švelnus skrudinimas ir sūdymas neleidžia riešutams prarasti vertingųjų savybių, bet ypatingai sodriai atskleidžia jų išskirtinį skonį.
Atvežti iš Turkijos, kur buvo auginami ir valgomi dar prieš 7 tūkst. m. pr. Kr., garantuoja aukštą produkto kokybę išlaikant ilgametes tradicijas. Skrudintose pistacijose randamas mažesnis riebalų kiekis nei kituose riešutuose (didžiąją dalį sudaro nesotieji riebalai, neleidžiantys didėti cholesterolio kiekiui). Taip pat pistacijose gausu antioksidantų ir vitamino E, skatinančių ląstelių atsinaujinimą.
Įprastai pistacijų riešutai vartojamas kaip traškus ir skanus užkandis, tačiau pietų šalyse populiarus maisto gamyboje, kaip prieskonis ar priedas, suteikiantis ne tik išskirtinę žalią spalvą, bet ir unikalų skonį.
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 5.6 g;
- iš kurių cukrų: 7.8 g;