Sukrin kompanijos riešutų miltai yra puikus antioksidantų šaltinis, pvz., polifenolis resveratrolis, apsaugo nuo širdies ligų ir infekcijų; vitaminas E– galingas antioksidantas, apsaugantis ląsteles ir Co-enzymas Q10, kuris ne tik veikia kaip antioksidantas, bet ir padeda generuoti ląstelių energiją, saugo nuo senėjimo.
Be to, žemės riešutų miltai yra geras vitaminų B, ypač B6, šaltinis. Niacinas užtikrina smegenų sveikatą ir smegenų aprūpinimą krauju. Šie miltai turtingi mineralais – magniu, geležimi, variu, kaliu, cinku, kalciu ir selenu.
Nuriebinami šalto spaudimo būdu. Smulkaus malimo. Kepimo metu neišskiria daug aliejaus, t.y. šie miltai beveik nesiskiria nuo įprastų kvietinių miltų. Darykite iš jų žemės riešutų sviestą, praturtinkite baltymų kokteilius, gaminkite naminius baltymų batonėlius.
Žemės riešutų miltai yra labai universalūs ir gali būti naudojami kartu su migdolų ar kokosų miltais arba vietoj jų. Šiuose nuriebalintuose žemės riešutų miltuose yra likę tik 1/4 įprasto kiekio žemės riešutų riebalų, todėl tai yra puikus produktas, vengiantiems riebios mitybos. Pabandykite pasigaminti žemo kaloringumo žemės riešutų sviestą arba tiesiog sumaišykite riešutų miltus su šlakeliu vandenens, druska ir mėgaukitės nesaldžiu, sveiku rieutų sviestu. Taip pat jį galima naudoti įvairiems padažams skoniui praturtinti. Mūsų žemės riešutų miltai taip pat yra skanūs ir nepakeičiami gaminant naminius baltyminius kokteilius ar traškius riešutų batonėlius su džiovintais vaisiais.
Sunku patikėti, tačiau du arbatiniai šaukšteliai įprasto riešutų sviesto turi apie 200 kcal. Palyginimui, maždaug tiek pat kalorijų yra 150 g. vištienos krūtinėlėje, o juk paukštieną dažniausiai valgome kaip sotų patiekalą. Taigi, žinant riešutų sviesto kaloringumą, rekomenduoju jį gaminti patiems iš mažesnio riebumo riešutų miltų.
- 50% baltymų;
- Be glitimo;
Žemės riešutai yra daug maistinių medžiagų, mineralų, antioksidantų ir vitaminų turintis produktas. Jie yra geras mononesočiųjų riebalų šaltinis, ypač oleino rūgšties, kuri padeda mažinti “blogą” MTL cholesterolį ir gerinti DTL cholesterolio kiekį.