Čaga, vadinamasis juodasis beržo grybas, nuo seniausių laikų itin vertinamas dėl sveikatą stiprinančių savybių. Tūkstančius metų šis „juodasis“ gamtos auksas buvo vartojamas ir kaip kasdienis imunitetą stiprinantis maisto papildas, ir kaip vaistas rimtesnėms ligoms gydyti. Sibiro šamanai dėl savo savybių čagą apibūdina kaip „nemirtingumo grybą“, kinai – „augalų karalių“, o japonai – „deimantas iš miško“. Čaga grybas yra antioksidantų lobis, kuris gali apsaugoti ląsteles ir pristabdyti organizmo senėjimo procesus. Kaip rodo tyrimai, jis užima pirmąją vietą ORAC skalėje. Nuo senų laikų, šio grybo pagalba, taip pat buvo gydomi navikai.
Vartojimas: rekomenduojama paros norma: 500 mg (1 kaušelis) tris kartus per dieną. Maisto papildą geriausia sumaišyti su kava, arbata, proteininiu kokteiliu ar kitu mėgstamu skysčiu. Vartoti iš karto po paruošimo.
Neviršykite rekomenduojamos paros dozės.
Turintiems sveikatos sutrikimų, nėščioms arba maitinančioms krūtimi moterims, dėl maisto papildo vartojimo būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Pasireiškus nepageidaujamiems simptomams, nutraukite papildų vartojimą. Maisto papildas neturi būti vartojamas kaip maisto pakaitalas.