Kerobas – tai milteliai, gaunami iš saldžiavaisio pupmedžio, augančio Viduržiemio jūros kraštuose. Saldžiavaisis pupmedis auga sausomis gamtos sąlygomis, kur mažai kenkėjų. Todėl skirtingai nei auginant kakavos pupeles, nenaudojami jokie pesticidai. Kitaip nei kakavos milteliuose – kerobo miltuose praktiškai nėra riebalų, todėl gaminant maistą jie veiks kitaip nei kakava – netirps ir nesudegs.
Kerobo miltai yra mažiau kartūs už šokoladą, natūraliai saldaus skonio, be kofeino ir turi daug skaidulų.
Kerobas turi vitaminų A, B, B2, B3, D. Net 8% sudarytas iš baltymų, turi daug kalcio, fosforo, magnio, kalio, geležies, nikelio, vario, bario ir mangano, seleno, skaidulinių medžiagų, todėl geriausiai tinka pusryčių valgiams. Kerobas neturi oksalo rūgšties, trukdančios organizmui pasisavinti cinką ir kalcį. O oksalo rūgšties nepriteklius organizme dažnai būna inkštirų ir bėrimų priežastimi paaugliams, todėl puikiai tiks paaugliams kovojantiems su akne. Kerobo ankštyse gausu baltymų ir natūralaus cukraus (sacharozės), nėra krakmolo, todėl idealiai tinka diabetikams ir turintiems antsvorio, nėščiosioms ir vaikams.
Įprastus miltus kepiniams galima keisti kerobo miltais lygiomis dalimis.
Laikyti sausoje vietoje.
Sudedamosios dalys: Kerobos miltai 100%.
Ekologiškas, sertifikuotas produktas: GR-BIO-15, Eu agriculture.Produkte gali būti alergenų: glitimo, žemės riešutų ir kitų riešutų, sezamo, sojos.Maistinė vertė 100 g: energinė vertė: 1331 kJ / 318 kcal; riebalai: 0,4 g iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 0 g; angliavandeniai: 58,9 g; iš kurių cukrų: 46,9 g; skaidulinės medžiagos: 30 g., baltymai: 4,7 g., druska: 0 g.
Kilmės šalis: Graikija.
Gamintojas: Manoysaka Bros O.E, Kreta.
Platintojas: UAB Kuri kuria, M.Katkaus g. 5, Vilnius, Lietuva.