Juodieji serbentai yra puikus mineralų ir vitaminų, ypač vitamino C, šaltinis. Taip pat juodieji serbentai pasižymi gausiu kalio, fosforo, geležies, mangano ir vitamino B5 bei plačiu kitų būtinų maistinių medžiagų kiekiu. Antocianidinai, esantys juoduosiuose serbentuose, turi antioksidacinį ir radikalus šalinantį poveikį, kuris gali apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės žalos ir sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų bei vėžio riziką.
Puikiai tinka dėti į kepinius, ledus, dribsnius, košes, kokteilius. Šaukštą džiovintų maltų juodųjų serbentų taip pat galima įmaišyti į baltyminį kokteilį ir taip jam suteikti natūralų vaisių skonį.
Sudedamosios dalys: džiovinti juodi serbentai.
Maistinė vertė (100 g.): energetinė vertė: 290 kcal/1200 kJ, riebalų 1 g .(š kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 0,1 g.), angliavandenių: 33 g .(š kurių cukrų: 33 g.), skaidulinės medžiagos: 37 g, baltymai: 7 g, druska: 0 g.
Kilmės šalis: Lietuva.
Geriausia iki: 2022-06.
Gamintojas: UAB Grybora, Švenčionys, Lietuva.
Platintojas: UAB Kuri kuria, M. Katkaus g. 5, Vilnius, Lietuva.