Duona su skaidulomis ir moliūgų sėklomis – naudos:
- Šioje duonoje nėra gliuteno, pieno ar mielių.
- Viename duonos gabalėlyje yra tik 1 g angliavandenių ir tik 65 kalorijos, bet net 8,5 g maistinių skaidulų.
- Lyginant su tradicinėmis duonomis, joje net 94% mažiau angliavandenių ir 4 kartus daugiau ląstelienos. Didelis skaidulų kiekis reiškia, kad ši duona padės jums ilgiau jaustis sotiems ir mažiau suvalgysite.
- Ilgiau jausitės sotūs
- Elementariausias gaminimo būdas – sumaišyti su vandeniu ir kepti.
Pagal skonį ir purumą ji panaši į įprastą duoną (“Palangos” duonos atitikmuo). Sunku patikėti, kad joje nėra kvietinių miltų. Vietoje jų – avižų, sezamo sėklų ir migdolų miltai. Dėl šios priežasties duonoje yra labai daug baltymų ir dešimt kartų mažiau angliavandenių nei įprastoje pilno grūdo duonoje. Be to, ši duona pasižymi vitaminų ir mineralų gausa. Duona išlieka šviežia ir skani keletą dienų. Ją galima užšaldyti.
Paprasčiausias paruošimas:
Jums reikės: duonos mišinio, duonos kepimo formos 10cmx25cm, vandens.
350 ml vandens (ar pasukų) sumaišoma su 220 g mišinio. Gerai išmaišykite. Sudėkite į formą ir kepkite įkaitintoje iš anksto orkaitėje 175 ° C temperatūroje apie 60 min. Bandelėms ar plokščioms duonelėms laikas trumpesnis – 25-30 min.
Priklausomai nuo jūsų orkaitės kepimo laikas ir temperatūra gali skirtis.
Išeiga: 1 kepalas 10 cm x 25 cm.
Pastaba: į sausą mišinį papildomai galima įmaišyti dar stiklinę (200ml) nekeptų grikių miltų ir dar papildomai į visą tešlą 250 ml vandens. Gerai išmaišyti. Išeiga bus dar didesnė. Grikių miltų galima įsigyti mūsų elektroninėje parduotuvėje.
Galima tešlą praturtinti kapotais riešutais, džiovintais pomidorais ar jūros kopūstais.
Maistinės vertės palyginimas:
100 g iškeptos duonos | kcal | baltymų | angliavandenių | riebalų | skaidulų | druskos |
skaidulų duona su sėklomis | 163 | 9 | 3 | 5.1 | 21 | 1 |
pilno grūdo kvietinė duona | 225 | 9 | 43 | 2.2 | 4 |
Platintojas: UAB Kuri kuria, M. Katkaus g. 5, Vilnius Lietuva.