Duona su čija sėklomis yra pripildyta sveikų ingredientų ir yra skirta pilnavertei mitybai. Joje yra daug skaidulų ir lengvai virškinamų augalinių baltymų. Be to, čija sėklose gausu Omega-3 riebiųjų rūgščių ir kalcio. Ši duona yra be alergijas sukeliančių produktų: be kiaušinių, pieno, gliuteno, mielių, cukraus ir sojos. Duonos riekėje yra tik 1,5 g angliavandenių, o skonis yra panašus į tradicinę plikytą duoną, tik nauda nepalyginama.
Paruošimo būdas:
- Įkaitinti orkaitę iki 200 C.
- Pakelio mišinį supilti į dubenį ir įmaišyti 300 ml vandens.
- Išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir palikti 3-5 minutes išbrinkti.
- Formuokite kepinį pagal norą: bandeles galima dėti ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi, duoną galima dėti į silikoninę duonos formą.
- Priklausomai nuo kepinio dydžio, kepti 25-60 minučių.
- Iškeptą duoną atvėsinti.
Sudėtinės dalys: ląsteliena iš cukrinių runkelių, cikorijos ir žirnių, FiberFin (atsparus krakmolas iš kukurūzų), sėklų mišinys (saulėgrąžų, sezamo sėklų, linų sėmenų), žirnių baltymai, kanapių baltymai 4%, sukrin (eritritolis), Chia miltai 4,8%, kildinimo medžiaga (kalio bikarbonatas, gliukono delta-laktonas), mineralinė druska (natrio chlorido ir kalio chlorido).
Maistinė vertė 100 g: kcal 164, baltymai 10 g., angliavandeniai 3 g.,riebalai 9 g., ląsteliena 18 g.
Gamintojas: Norvegija.Platintojas: UAB Kuri kuria, M. Katkaus g. 5, Vilnius Lietuva.