Vartojimas:
Stevija skysto saldiklio panaudojimo galimybės neribotos! Jo galima lašinti į rankų darbo saldainius, ledus, gardinti gėrimus, varškę, blynelių tešlą, dėti į bet kokių kepinių tešlą, gaminant granolą, duonos tešlą, padažus ir t.t.
Lyginant saldumą – 6–7 lašai stevijos atitinka vieną valgomąjį šaukštą cukraus (5 g). Kiekvieno žmogaus saldumo pojūtis skirtingas, tačiau stevijos tikrai reikia labai mažai, norint gauti puikų skonį. Gamindami maistą, palaipsniui didinkite stevijos dozę po vieną lašelį, kol gausite jums malonų skonį.
Nauda:
*stevija gali efektyviai sumažinti cukraus kiekį kraujyje, padėti sergant diabetu. Mokslininkų teigimu, stevija stimuliuoja kasą, palaiko optimalią jos funkciją ir veiklą. Žinia, būtent kasa atsakinga už insulino išskyrimą į kraują.
*Gerina odos būklę. Stevija nuo seno naudojama esant tokioms odos problemoms, kaip aknė, seborėja, dermatitai, egzema ir t.t. Dar daugiau, augalas padeda greičiau užgyti įpjovimams, žaizdelėms.
Todėl nenuostabu, kad dėl stevijos raminančio, šviesinančio, odą lyginančio poveikio odai bei antioksidantų gausos kosmetikos gamintojai suskubo kurti produktus brandžiai odai būtent su stevija. Taip pat ir priemones burnos žaizdelėms gydyti.
*Pasižymi antimikrobiniu ir antivirusiniu poveikiu. Įrodyta, kad augalas užkertą kelią tokių bakterijų, kaip Streptococcus mutans, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, augimui, dauginimuisi.
Antimikrobinį poveikį kol kas pritaiko tik burnos higienos priemonių gamintojai – jau yra dantų pastų ir gaiviklių su stevija.
*Turi antioksidacinių savybių. Stevijos augalas kaupia sterolius ir antioksidantus triterpeną, flavonoidus, taninus. Keletas flavonoidų, pvz.: kempferolis, kvercetinas, chlorogeninė rūgštis ar izokvercetinas, pasižymi itin ryškiu antioksidaciniu poveikiu. American journal of epidemiology paskelbta, kad kemferolis gali sumažinti kasos vėžio riziką iki 23 procentų. 2010 m. tyrinėjant augalo komponentų antioksidacinį poveikį nustatyta, kad parinkus tinkamą tirpiklį ir jo koncentraciją, saldžiosios stevijos lapų ekstraktas pasižymi stipriu natūraliu antioksidanciniu poveikiu.
Sudėtinės dalys: steviolio glikozidas -tai natūralus stevijos lapų ekstraktas, distiliuotas vanduo.
Gamintojas: Švedija.Platintojas: UAB Kuri kuria, M. Katkaus g. 5, Vilnius Lietuva.